Æbleboller

Æble, kanel, rosiner: man skal påskønne klassikerne. Med lidt hjælp og lykke fra en dåse, kan du nemt bage disse friske æbleboller med valnødder og dadler. Det er øjeblikkelig nydelse!

Ingredienser

  • 2 dåser Croissants Classic
  • 6 store søde æbler
  • 150 g dadler
  • 1 tsk kanel pulver
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 håndfuld rosiner
  • 2 vanillestænger
  • Flormelis til dekoration

Tilberedning

Æbleboller
  1. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. Skræl æblerne og fjern kernerne.
  3. Lav en blanding a dadler, kanel, valnødder, rosiner og indholdet af vaniljestængerne (behold stængerne)
  4. Fyld æblerne med dadel blandingen.
  5. Tag dejen ud af indpakningen, og skær den i tre lige store dele. Dæk æblerne med to croissanter per styk. Tryk kanterne på dejen godt sammen, og sørg for, at æblerne er godt dækket af dejen.
  6. Lav et lille hul i toppen af dejen, så luften kan komme ud under bageprocessen.
  7. Bag bollerne i 30-35 minutter til de er gyldne brune ved 175°C.
  8. I mellemtiden, skær vaniljestængerne i tre dele.
  9. Tag æble bollerne ud af ovnen og sæt vanilje stangen ind i hullet i toppen og dæk bollerne med flormelis.
  10. Server mens de er varme.