Æbleroser

Har du nogensinde prøvet disse lækre æbleroser? Ligesom en lækker croissant, men bare lidt mere speciel. Roserne med tynde æbleskiver, har en smuk effekt, lavet med abrikos marmelade, kanel og citron.

Ingredienser

  • 1 dåse Danerolles Croissants, ekstra store
  • 2 røde æbler
  • ½ citron
  • 1 spsk abrikos marmelade
  • 30 g sukker
  • En smule kanel
  • Flormelis

Tilberedning

Æbleroser
  1. Fjern kernerne fra æblerne og skær dem i halve.
  2. Skær meget tynde skiver ud af æble halvdelene.
  3. Fyld en gryde halvt op med vand og tilsæt saften fra en halv citron til vandet.
  4. Læg æbleskiverne ned i gryden.
  5. Forvarm panden i 3 minutter ved medium varme.
  6. Forvarm ovnen til 200°C.
  7. Tag croissantdejen ud af indpakningen og rul dejen ud.
  8. Tryk de diagonale skærekanter sammen og skær dejen i tre plader efter den lodrette skærelinje.
  9. Skær hver af de tre skiver i tre eller fire lange strimler.
  10. Placer et par æbleskiver oven på dej strimlerne, så de dækker hele dejen.
  11. Påfør strimlerne med lidt af abrikos marmeladen ved hjælp af en pensel.
  12. Drys strimlerne med lidt sukker og kanel.
  13. Rul dem forsigtigt og luk rullen ved at presse enden sammen med resten af dejen, indtil enden sidder fast.
  14. Dæk en muffinform med bagepapir.
  15. Læg en rose i hvert hul i muffinformen.
  16. Bag roserne i omkring 20 – 25 minutter ved 200 ° C, i midten af ovnen.
  17. Når roserne er afkølede, drys dem med flormelis.