Bærsnegle

At lave sit eget syltetøj er faktisk meget nemt og smager altid bedst. Servér bærsneglene varme med en god kande te og nyd dem.

Opskrift af @amilionmiless

Ingredienser

  • 2 dåser Danerolles Classic
  • 225 g frosne bær (eller færdiglavet syltetøj)
  • 2 spsk. honning
  • 1/2 spsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. chiafrø
  • 1/2 dl vand

Tilberedning

Bærsnegle

Syltetøj

  1. Start med at lave syltetøjet ved at tilføje bærene, honning og vand i en kasserolle og bring det i let kog. Lad det simre i et par minutter og mos bærene en smule.
  2. Tilføj chiafrøene og lad det køle af. Put syltetøjet i et lufttæt glas med låg og put det i køleskabet. Syltetøjet er klar, når chiafrøene har udvidet sig og suget den overskydene væske. Det tager som regel 1/2 – 1 time.

Snegle

  1. Åben dåsern, rul dejen ud, tryk de stiblede linjer sammen og put et tyndt lag af syltetøjet på. Rul forsigtigt dejen, skær i 6 skiver og put dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag sneglene i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 min. indtil de er let gyldne og bagt igennem. Nyd med en kop te.