Hvide Chokolade Eclairs

Eclairen stammer formentlig fra det 18. Århundrede i Frankrig og blev muligvis opfundet af kokken Marie-Antoine Carême (giv manden en medalje!). Bagværket er aflangt, har et blødt fyld og et lag af chokolade eller glasur. De er specielt gode med hvid chokolade og hindbær!

Ingredienser

  • 1 dåse Petits pain au Chocolat
  • 250 g friske hindbær
  • 200 ml fløde
  • 2 spsk strøsukker
  • Små stykker hvid chokolade
  • 1 æg til at pensle med

Tilberedning

Hvide Chokolade Eclairs
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Rul dejen ud og skær langs perforeringen.
  3. Fold dejpladerne otte gange på den lange side og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Pensel et pisket æg på pladerne af dejen.
  5. Bag dejen i 8-10 minutter ved 180°C.
  6. Lad dejen køle af på en kølereol.
  7. Pisk fløden, indtil den er stiv og tilsæt sukker. Bland godt.
  8. Smelt chokoladen i en lille gryde ved lav varme eller i mikrobølgeovnen under omrøring hvert minut, indtil den er smeltet.
  9. Skær dejen på langs, men sørg for at du ikke skærer hele vejen i gennem.
  10. Fyld med med fløde og friske hindbær.
  11. Riv den hvide chokolade hen over dine eclairs.