Kanelstjerne

Leder du efter den perfekte julebrunch opskrift? Prøv denne lækre kanelstjerne lavet af croissantdej.

Opskrift af @aciegurk

Ingredienser

  • 2 dåser Danerolles Croissants Classic
  • Smør
  • Kanel
  • Sukker
  • Æg til pensling

Tilberedning

Kanelstjerne
  1. Åben dåserne og rul dejene ud.
  2. Skær hver dej i halve. Nu har du 4 halve: 2 fra hver dåse.
  3. Rul en flad pandekage af de 2 halve. I alt skal du have 2 flade pandekager.
  4. Smør en cirkel med lidt smør og kanel. Sæt den anden cirkel oven på den smurte cirkel.
  5. Placér et glas i midten af cirklen og start med at skære dejen i kvarte, der bevæger sig væk fra glasset til ydersiden af cirklen. Skær hver kvarte i halve igen. Du har nu 8 trekanter.
  6. Skær de 8 trekanter i halve igen, så du nu har 16 små trekanter.
  7. Tag en trekant i hånden og vrid dem udefra. Drej 2 gange. Derefter presses dejens ydersider sammen for at skabe en snoet dej. Fortsæt hele vejen rundt.
  8. Pensel stjernen med lidt æg og drys med lidt sukker som pynt, så den skinner.
  9. Bag i 20-25 min. På 180 grader – indtil den er gylden brun.