Løgsuppe

Overrask dine gæster – og dig selv – og sæt et kulinarisk mesterværk på bordet. De friskbagte ostecroutoner på toppen giver ikke bare denne klassiker mere smag, men også en fremragende consistens.

Ingredienser

Til croutonerne:

  • 1 dåse Danerolles Classics
  • 100 g revet moden ost
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 æg

Til løgsuppen:

  • 60 g smør
  • 50 g mel
  • 750 g zittauerløg
  • 2 liter oksekøds- eller hønsebouillon
  • 250 ml tør hvidvin
  • 2 laurbærblade

Tilberedning

Løgsuppe

Suppen:

  1. Skær løgene i ringe og kog dem i smør, indtil de får en flot mørk farve. Dette kan tage op til en halv time. Sørg for at undgå for meget varme så løgene ikke brænder på.
  2. Efter en halv time, tilsæt mel og kog sammen med løgene i lidt tid.
  3. Øg varmen og nedkøl ved at tilføje vinen.
  4. Skru ned for temperaturen, så snart vinen absorberes.
  5. Nu skal du gradvist tilføje blandingen. Det er vigtigt ikke at tilføje hele blandingen på en gang, da det ikke vil blive absorberet ordentligt.
  6. Når hele blandingen er i, tilføj laurbærblade og lad dem simre i suppen i 20 minutter på en lav temperatur uden grydelåg. Smag til med salt og peber.

 

Oste croutonerne:

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Rul dejen ud, skær langs linierne og fold cirkler ud af dejen. Dejen må godt overlappe en smule.
  3. Glaser dej cirklerne med sammenpisket æg og drys osten jævnt over dejen.
  4. Bag croutonerne i ca. 10-12 minutter.
  5. Server suppen i dybe tallerkener eller skåle, læg en crouton på suppen og drys nogle timian blade henover.