Tarte Tatin

En klassisk Fransk opskrift med klistrede æbler og en knasende og sprød skorpe. Overrask dine gæster med denne tarte tatin. God fornøjelse!

Ingredienser

  • 1 dåse Danerolles Croissants Classic
  • 4 Granny Smith æbler
  • 2 spsk kanel
  • 125 g sukker
  • 50 g smør og lidt ekstra til at smøre formen med
  • Æg til at pensle med
  • Valgfrit: Is

Tilberedning

Tarte Tatin
  1. Forvarm ovnen til 180°C
  2. Åben dåsen og rul dejen ud på køkkenbordet. Tryk skærelinjerne sammen så det bliver til et stort stykke dej.
  3. Smør formen til med smør.
  4. Skrald æblerne og skær dem over i 4 stykker og fjern æbleskrovet. Skær herefter de 4 stykker i tynde skiver (omkring 3 per kvart).
  5. Bland æbleskiverne godt med kanel i en skål.
  6. Placer æbleskiverne i en cirkel i formen. Hele bunden burde være dækket af æbler.
  7. Smelt sukkeret på en lille pande og tilsæt smøret når sukkeret bliver brunt, så det bliver til en lækker karamel.
  8. Hæld karamellen over æblerne i formen (Vær opmærksom: dette skal gøres ret hurtigt så karamellen ikke bliver hård)
  9. Nu skal du folde de tre stykker dej henover æblerne med karamel. Den nemmeste måde at gøre dette på er at ligge dejen vandret i formen og folde dejen ned over kanterne.
  10. Prik huller i dejen med en gaffel, pensel dejen med ægget og drys noget sukker henover dejen.
  11. Bag dejen i 20-25 minutter indtil den er gyldenbrun. Vend din tarte tatin på hovedet ved at putte en tallerken ovenpå når den er bagt. Gør den ekstra lækker ved at tilsætte en kugle is!