Dansk

Æble og saltkaramel stang

Mmmm, saltkaramel og æble Det lyder godt! Men ved du, hvad der lyder endnu bedre? Saltkaramel sammen med dejen fra Danerolles. Den lækre smag af saltkaramel med den friske søde dej fra Danerolles gør din dag uforglemmelig! Og ved, hvad der er endnu bedre? At du har lavet denne opskrift allerede inden for en time. God fornøjelse!

Ingredienser

Til 6 personer:

  • 1 dåse Danerolles Cinnamon Swirls
  • 1 flaske æblecider på 33 ml
  • 160 g brun farin
  • 50 g saltet smør
  • 175 ml flødeskum
  • En knivspids havsalt
  • 1 æble

Tilberedning

Æble og saltkaramel stang

Forberedelsestid 25 min. + 15 min. I ovnen

  1. Lav først den saltede karamelsauce.
  2. Hæld flasken med æblecider i en lille gryde og lad cideren reducere, indtil du har cirka en tredjedel tilbage, og væsken er blevet mørkebrun. Dette vil tage et stykke tid, femten minutter til en halv time.
  3. Når cideren er reduceret nok, tilsættes brun farin, flødeskum, saltet smør og halvdelen af ​​det medfølgende kanelsukker. Bring blandingen langsomt i kog og lad det simre i 20 minutter, indtil det bliver en tykkere og lidt brunere blanding.
  4. Rør af og til.
  5. Forvarm ovnen til 180 °.
  6. Imens skrælles æblet og skæres i små stykker.
  7. Når saucen er klar, fjernes gryden fra varmen og rør havsalt i. Lad det køle lidt af.
  8. Når saucen er kølet af, åbnes dåsen Danerolles Cinnamon Swirls og dejen rulles ud. Fordel halvdelen af ​​dejen med lidt saltet karamelsauce, drys den anden halvdel med halvdelen af ​​kanelsukker og læg æblestykkerne ovenpå. Kom absolut ikke al saucen på dejen. Ved genopvarmning, kan en masse sovs trænge ud. Du må hellere beholde lidt sauce til at hælde over din stang efter bagning.
  9. Rul nu dejen op i længden, så du får en tyk stang.
  10. Bag stangen i ovnen i cirka 15 minutter, til den er flot gylden. Tag den derefter ud af ovnen og lad den afkøle et stykke tid, så karamelsaucen kan tykne lidt igen. Inden servering skæres rullen i skiver og der hældes lidt karamelsauce over.