Dansk

Beef Wellington med grillede grøntsager og rødvinssauce

Endnu en Beef Wellington opskrift? Det er måske hvad du tænker. Og ja, Beef Wellington er en rigtig juleklassiker. Der har dog ikke været en Beef Wellington opskrift lavet med den friske dej af Danerolles. Det vil give et særligt twist til denne klassiske ret, og kan endda lade dig overstråle de andre under alle julemiddagene. Lyder det ikke godt?

Hav en dejlig jul!

Ingredienser

Til fire personer

Oksekød Wellington

  • 3 dåser Danerolles Classic Croissanter
  • 600 g svinemørbrad, oksemørbrad eller roastbeef
  • ELLER 800 g hakket oksekød (+ 1 æg og rasp)
  • 500 g svampe efter eget valg
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 6 skiver parmaskinke eller serranoskinke eller 12 skiver prosciutto
  • Persille
  • 1 æg
  • Smør
  • Salt og peber

 

Forberedelse: grillede grøntsager

  • 600 g hårde grøntsager som gulerod, pastinak, rødbede, knoldselleri, græskar, grønne asparges, sød kartoffel
  • Olivenolie
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • Peber, salt, timian

 

Sauce: rødvinssauce

  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 2 kviste rosmarin
  • 400 ml rødvin
  • 300ml kødfond
  • 100 g koldt smør
  • Salt og peber

Tilberedning

Beef Wellington med grillede grøntsager og rødvinssauce

Beef wellington

Når du vælger at arbejde med svinemørbraden eller oksemørbraden:

  1. Dyp kødet tørt, krydr det med salt og peber, smelt smørret på panden og steg kødet på alle sider.
  2. Tag den op af gryden, læg den på en tallerken og stil den i køleskabet.

Når du vælger at arbejde med hakket oksekød:

  1. Kom hakket oksekød i en skål, tilsæt ægget og lidt rasp. Smag til med salt og peber. Hvis det hakkede oksekød stadig er lidt vådt, tilsættes lidt mere rasp.
  2. Lav nu en stor pølse af det hakkede oksekød og opbevar denne på en tallerken i køleskabet.

 

  1. Forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Rens svampene og skær dem i små stykker.
  3. Pil skalotteløg og hvidløg, og svits dem.
  4. Smelt en smule smør i gryden og put skalotteløg og hvidløg tilbage i gryden. Tilsæt de udskårne svampe og kog det hele til væden er væk. Svits derefter persillen og tilsæt den i gryden. Smag til med salt og peber.
  5. Læg et stykke plastikfolie på køkkenbordet, læg kødskiverne (parmaskinke, seranoskinke eller prosciutto) på og fordel svampeblandingen over. Tag kødet ud af køleskabet og kom det på svampeblandingen. Rul det hele stramt sammen ved hjælp af plastfolien. Stil rullen i køleskabet i 1 time.
  6. Åbn den første dåse Danerolles Classic Croissanter og rul dejen ud (lodret) på et stykke bagepapir. Sørg for at lukke de givne skærelinjer.
  7. Åbn den anden dåse Danerolles Classic Croissanter, rul dejen ud (lodret) og læg den over den første rulle dej (fra den første dåse). Sørg for, at kanterne overlapper hinanden og er lukkede.
  8. Åbn den tredje dåse Danerolles Classic Croissanter, rul dejen ud (lodret) og læg den over den anden rulle dej (fra den anden dåse). Igen skal du sørge for, at kanterne overlapper hinanden og er lukkede.
  9. Tag rullen med kød-svampeblandingen ud af køleskabet. Tag plastikfolien og læg den på dejen. Pak rullen sammen med kød-svampeblandingen, med dejen. Fold kanterne og luk alle huller.
  10. Når der er lidt dej tilbage, kan du lave stjerner (eller andre figurer) af den til at dekorere Beef Wellington. Fugt figurerne på den ene side, og sæt dem på dejen af ​​oksekødet.
  11. Pisk æggeblommen op med en lille smule æggehvide og dæk dejen med det.
  12. Sæt beef Wellington i ovnen. Hvor lang tid er forskellig for hver type kød, se nedenfor:
    1. Hakket oksekød +/- 40 min
    2. Svinemørbrad +/- 20 min
    3. Oksemørbrad +/- 30 min
  13. Tag beef Wellingtonen ud af ovnen og lad den hvile under noget stanniol inden servering.

 

Forberedelse: grillede grøntsager

  1. Forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Rens grøntsagerne og skær dem i lige store stykker.
  3. Rens løgene og skær dem i skiver.
  4. Rens hvidløgene og knus dem med den flade side af din kniv.
  5. Drys grøntsagerne med lidt olivenolie og krydr med peber, salt, timian eller andre krydderurter du godt kan lide.
  6. Kom alle grøntsagerne, løgene og hvidløg i et ovnfad.
  7. Sæt ovnfadet i ovnen i +/- 25 minutter, indtil grøntsagerne er bløde (det kan du mærke ved at prikke grøntsagerne med en gaffel. Pas på!: Hårde grøntsager skal være længere i ovnen end de bløde grøntsager. Så Hvis du bruger forskellige grøntsager, så prøv at skære dem helt i lige store stykker, eller tilføj de blødere grøntsager lidt senere.

 

Forberedelse: rødvinssauce

  1. Fritér skalotteløg og hvidløg og steg dem i en smule smør. Skær resten af ​​smørret i tern og sæt dem tilbage i køleskabet.
  2. Hæld rødvinen og kødfonden i en gryde og kom laurbærblad og rosmarin i.
  3. Lad rødvin, kødfond og krydderurter reducere til det halve.
  4. Tag saucen af ​​komfuret og hæld den gennem en si i en anden gryde. Smag saucen til med peber og salt og tilsæt de kolde tern af smør. Rør smørret igennem saucen til de er smeltet. Hold saucen varm, men kog den ikke igen.

 

Spis det hele samlet og nyd en dejlig lækker julemiddag!