Dansk

Croque Monsieur i Syd

Vi kender alle til Croque Monsieur. Dette er oprindeligt en ret fra Paris, der nu findes i mange forskellige varianter. Men denne Croque Monsieur opskrift vil slå dig om kuld! Hvad er en bedre kombination end italiensk skinke, mozzarella, pesto og selvfølgelig dejen fra Danerolles. Tja, jeg kan ikke tænke på en. Vil du bevise, at jeg tager fejl? Lad os da prøve!

Ingredienser

Til 6 croque monsieurs:

  • 2 dåser Danerolles Croissants Classic
  • 200 g italiensk skinke (f.eks. Parmaskinke)
  • 2 kugler mozzarella
  • 50 g pesto
  • Frisk basilikum
  • Peber

Tilberedning

Croque Monsieur i Syd

Forberedelsestid 25 min

  1. Skær mozzarellakugler i tynde skiver, i alt 12 skiver.
  2. Fjern dejen fra dåserne, rul ud og del hver i 3 lige store stykker. Ignorer de diagonale skærelinjer og skær kun på de lodrette linjer.
  3. Fordel lidt pesto på alle stykker dej.
  4. På hvert stykke dej lægges 2 skiver italiensk skinke, to skiver mozzarella og et par blade frisk basilikum. Drys mozzarellaen med peber og fold dejstykkerne dobbelt.
  5. Bag croque monsieurs i en toastmaskine eller paninigrill i ca. 4 minutter.
  6. Server dem varme med ekstra pesto efter smag.