DONUTS OG DONUTDRÅBER
Danerolles frisk croissantdej er også velegnet til at lave donuts, og du undgår madspild ved at lave donutdråber af den overskydende dej.
Foto og opskrift: Mika Rampa
Ingredienser
- 1 dåse Danerolles Croissants Classic
- 5 dl rapsolie til stegning
- 2 dl sukker
- 1 dl flormelis
Tilberedning
DONUTS OG DONUTDRÅBER
- Åbn Danerolles Croissants Classic-pakken ved at følge instruktionerne udenpå emballagen. Du kan også se mere detaljerede instruktioner her.
- Fold dejen ud på bordet, og skær en cirkel ud af hver af de markerede croissanttrekanter, så du har får 6 donuts. Lav eventuelt et hul i midten. Du kan fx bruge et drikkeglas som form.
- Skær den overskydende dej i tykke strimler som donutsdråber for at mindske madspild.
- Varm olien op i en pande eller tykbundet gryde til cirka 180 grader. Du kan teste varmen med en af de overskydende donutdråber. Olien er varm nok, når dejen bliver smuk brun på 1-2 minutter.
- Bag 1-2 donuts ad gangen i 1-2 minutter. Vend halvvejs gennem bagningen. Når de er færdigbagte lægges de over på noget køkkenrulle. Gør det samme med donutdråberne.
- Rul donuts i sukkeret og drys med flormelis. Velbekomme!