Flammkuchen Flirt
Flammkuchen – også kaldet tarte flambée – findes i mange varianter, men én ting er altid sikkert: disse evige favoritter er alles venner. Denne opskrift er ekstra lækker med grøntsager, timian, hvidløg og creme fraiche. Så få gang i den ovn og del dem ud!
Ingredienser
- 1 dåse Croissants Classic
- 125 g creme fraiche
- 125 g kartofler
- 125 g søde kartofler
- 125 g roseval kartofler
- 2 kviste frisk timian
- 1 fed hvidløg
- 100 g revet moden ost
Tilberedning
Flammkuchen Flirt
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Dæk en bageplade med bagepapir.
- Rul dejen ud, tryk skærelinjerne mod hinanden og dæk bagepladen med dejen. Fold 1,5 cm af dejen dobbelt ved kanterne for at danne en tykkere kant.
- Prik huller i dejen med en gaffel.
- Hak hvidløget og bland det i cremefraichen. Smag til med salt og peber.
- Fordel creme fraichen jævnt i bunden.
- Pluk timian fra sine kviste og drys det i bunden (behold halvdelen af dette til pynt).
- Kog alle kartoflerne (uden at skralde dem).
- Skær dem i tynde skiver og læg dem i bunden.
- Fordel det revede ost over bunden.
- Bag flammkuchen i 25-30 minutter.
- Skær flammkuchen i skiver og drys med resten af timianen.