Dansk

Krydret julekage

All I want for Christmas is…” denne krydrede julekage. Det kan tage noget tid at forberede denne krydrede julekageopskrift, men du vil bestemt ikke fortryde det. Desuden er det en perfekt måde at tilbringe din morgen med din familie i julen, eller når du bare er i julestemning. Hvem kan ikke lide julestemning?

Ingredienser

Til 10 personer:

  • 1 dåse Danerolles Cinnamon Swirls
  • 2 spsk smør (stuetemperatur)
  • 8 tørrede dadler
  • 1 spsk mel
  • ½ æble skåret i små stykker
  • 1 spsk flydende margarine
  • 4 tørrede abrikoser
  • 5 spsk honning
  • 2 spsk rosiner
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk hasselnødder
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 spsk mandler
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk valnødder
  • Knivspids salt
  • 1/2 appelsin (til saft og appelsinskal)

Tilberedning

Krydret julekage

Forberedelse 25 min + 2 timers hvile + 30 min i ovnen

  1. Forvarm ovnen til 180 °.
  2. Læg rosinerne i blød i rom (eller i vand, hvis børn spiser med). Skær æblet i små stykker samt den tørrede frugt og nødder. Bland alle ingredienserne: frugten, nødderne, honningen og krydderierne sammen. Riv appelsinskallen og saft fra appelsinen. Bland appelsinskal og saften med de andre ingredienser og lad det stå i et par timer (minimum 2), så smagene frigives.
  3. Dæk bunden af ​​en rund bageform med bagepapir og smør kanterne med margarine. Drys derefter lidt mel ud over kanterne.
  4. Åbn dåsen med Danerolles Cinnamon Swirls og rul dejen ud.
  5. Dæk dejen med smør, drys den medfølgende kanelblanding på den, og del den krydrede nøddefrugtblanding ud over dejen. Pres forsigtigt blandingen i dejen.
  6. Rul dejen på den lange side, så du får en tynd lang rulle dej.
  7. Skær rullen i stykker på cirka 4 cm, og læg stykkerne opretstående mod hinanden i den runde bageform.
  8. Sæt bageformen i den forvarmede ovn i 30 minutter, indtil kagen har en gyldenbrun farve.
  9. Fjern kagen fra ovnen, lad den køle lidt af og fjern bageformen. Drys julekagen med lidt flormelis  inden servering.