Dansk
Skjul filtre

Tarte tatin med rødbeder

Vidste du, at rødbeder faktisk får dig til at føle dig godt tilpas? Det er sandt! Denne Tarte Tatin med rødbede opskrift får dig nok til at føle dig endnu mere godt tilpas. Denne opskrift kombinerer rødbeder med Danerolles Cinnamon Swirls dej, feta og en urtedressing. Lyder dejligt ikke? Desuden er det en opskrift til 8 personer, så der er nok til hele familien, og måske endda nogle rester til næste dag!

Ingredienser

Til 8 personer:

Til tarte tatin:

  • 1 dåse Danerolles Cinnamon Swirls 400gr
  • Kogt rødbede
  • 1 rødløg
  • 1 spsk frisk timian
  • 2 spsk rørsukker
  • 40 g smør
  • 3 spsk balsamico
  • 100 g feta

Til urtedressing:

  • 2 skalotteløg
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk hvidvineddike
  • 4 spsk olivenolie
  • Almindelig persille
  • Peber og salt

 

Tilberedning

Tarte tatin med rødbeder

Forberedelse 25 min + 30 min i ovnen

  1. Forvarm ovnen til 180 °.
  2. Hak rødløget fint og skær rødbederne i stykker. Varm sukkeret i en gryde ved svag varme og tilsæt smørret. Når smørret er smeltet, røres det finthakkede rødløg i og lad det simre. Kom derefter rødbederne i gryden. Når løget begynder at karamellisere, dækkes det hele med balsamico, og den skal reduceres til det halve.
  3. Smag til med salt og peber og drys med timian.
  4. Åbn dåsen med Danerolles Cinnamon Swirls og skær dejen i halv. Læg de 2 stykker ved siden af ​​hinanden og lad dem overlappe lidt. Lav et stort stykke dej og sørg for at sømmene er lukkede.
  5. Smør kanterne på en rund bageform med lidt smør, put rødbedeblandingen over bageformen og læg dejen over den. Stik dejenes kanter fast under rødbederne og prik med en gaffel nogle huller i dejen, så dampen kan slippe ud.
  6. Sæt bageformen i ovnen i 30 minutter, indtil dejen er gyldenbrun.
  7. Nu har du lidt tid til at lave dressingen. Bland alle ingredienserne til dressingen. Smag til med salt og peber. Fjern tarte-tatin fra ovnen efter ca. 30 minutter og lad den hvile. Løsn kanterne og læg bageformen på hovedet på en tallerken, så dejen ender i bunden på tallerkenen. Smuldr lidt feta over tarte -tartinen og top med dressingen inden servering.