Dansk

Vegansk croissant french toast

“Armeriddere, french toast, hvordan man end vil kalde denne delikatesse, så er den en af mine børns favoritter og også perfekt til weekendmorgenerne. Denne armeridder opskrift er lavet med croissanter og bagt i ovnen i stedet for en pande. Dejligt og nemt!” Sådan beskriver Elina Innanen, en ægte elsker af madlavning, der lavede denne lækre opskrift, denne variant af armeriddere/french toast.

Billede og opskrift: Elina Innanen

Ingredienser

  • 2 Danerolles Croissants Classic dåser (bemærk at du skal bruge 8-10 færdige croissanter til opskriften og du får 12 fra to dåser)
  • 2½ dl havredrik
  • 1 spsk mel
  • 1 spsk flormelis
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk peanutbutter
  • 1 spsk rapsolie
  • Friske bær
  • Havre piskecreme
  • Frisk mynte

Tilberedning

Vegansk croissant french toast
  1. Forvarm ovnen til 200C.
  2. Tilbered croissanterne efter anvisningerne. Stil til side for at køle af.
  3. Når croissanterne er i ovnen blandes i en mellemstor skål havredrik, mel, flormelis, kanel, kardemomme og vaniljesukker. Lad sætte sig i 10 minutter.
  4. Skær croissanter i halve og fordel peanutbutter i hver croissant.
  5. Smør gryden med rapsolien.
  6. Dyp hver croissant i havredrikblandingen og lad dem absorbere blandingen. Læg croissanterne i gryden og hæld lidt havredrik ovenpå dem.
  7. Bages ved 200C i 10 minutter.
  8. Server den lækre french toast med havre piskecreme, friske bær og frisk mynte.