Wienerbrød
Kunne du tænke dig at lave nogle lækre wienerbrød, ligesom dem man kan købe ved bageren? Wienerbrød er faktisk bare croissantdej med creme, og i vores version tilsætter vi friske røde frugter for at gøre dem ekstra lækre.
Ingredienser
12 små Wienerbrød med vaniljecreme:
- 1 dåse Croissants Classic
- 120g (12 spsk) creme
- 1 æg til at pensle med
Dekoration:
- Friske hindbær
- Glasur (flormelis med lidt varmt vand)
Tilberedning
Wienerbrød
- Forvarm ovnen til 180°C
- Åben dåsen og rul dejen ud
- Skær de vandrette skærelinjer fra hinanden, så det bliver til 3 rektangler
- Skær 4 lange strimler af hver rektangel
- Tag en strimmel og drej den hele vejen rundt. Gentag dette for alle 12 strimler.
- Tag en af de snoede strimler og lav en rund kurv af den, ved at trykke bunden flad. Gentag dette for alle 12 strimler.
- Lav creme delen af wienerbrødet ved at tilsætte 1 spsk creme i hver “kurv”
- Pisk et æg og pensel omhyggeligt dejen, så wienerbrødene bliver gyldne brune
- Bag wienerbrødene i omkring 15 min.
- Lav noget glasur ved at blande flormelis og en smule varmt vand
- Dekorer wienerbrødene med glasur og friske hindbær