Wienerbrød

Kunne du tænke dig at lave nogle lækre wienerbrød, ligesom dem man kan købe ved bageren? Wienerbrød er faktisk bare croissantdej med creme, og i vores version tilsætter vi friske røde frugter for at gøre dem ekstra lækre.

Ingredienser

12 små Wienerbrød med vaniljecreme:

  • 1 dåse Croissants Classic
  • 120g (12 spsk) creme
  • 1 æg til at pensle med

 

Dekoration:

  • Friske hindbær
  • Glasur (flormelis med lidt varmt vand)

Tilberedning

Wienerbrød
  1. Forvarm ovnen til 180°C
  2. Åben dåsen og rul dejen ud
  3. Skær de vandrette skærelinjer fra hinanden, så det bliver til 3 rektangler
  4. Skær 4 lange strimler af hver rektangel
  5. Tag en strimmel og drej den hele vejen rundt. Gentag dette for alle 12 strimler.
  6. Tag en af de snoede strimler og lav en rund kurv af den, ved at trykke bunden flad. Gentag dette for alle 12 strimler.
  7. Lav creme delen af wienerbrødet ved at tilsætte 1 spsk creme i hver “kurv”
  8. Pisk et æg og pensel omhyggeligt dejen, så wienerbrødene bliver gyldne brune
  9. Bag wienerbrødene i omkring 15 min.
  10. Lav noget glasur ved at blande flormelis og en smule varmt vand
  11. Dekorer wienerbrødene med glasur og friske hindbær