Æbleboller
Æble, kanel, rosiner: man skal påskønne klassikerne. Med lidt hjælp og lykke fra en dåse, kan du nemt bage disse friske æbleboller med valnødder og dadler. Det er øjeblikkelig nydelse!
Ingredienser
- 2 dåser Croissants Classic
- 6 store søde æbler
- 150 g dadler
- 1 tsk kanel pulver
- 1 håndfuld valnødder
- 1 håndfuld rosiner
- 2 vanillestænger
- Flormelis til dekoration
Tilberedning
Æbleboller
- Forvarm ovnen til 175°C.
- Skræl æblerne og fjern kernerne.
- Lav en blanding a dadler, kanel, valnødder, rosiner og indholdet af vaniljestængerne (behold stængerne)
- Fyld æblerne med dadel blandingen.
- Tag dejen ud af indpakningen, og skær den i tre lige store dele. Dæk æblerne med to croissanter per styk. Tryk kanterne på dejen godt sammen, og sørg for, at æblerne er godt dækket af dejen.
- Lav et lille hul i toppen af dejen, så luften kan komme ud under bageprocessen.
- Bag bollerne i 30-35 minutter til de er gyldne brune ved 175°C.
- I mellemtiden, skær vaniljestængerne i tre dele.
- Tag æble bollerne ud af ovnen og sæt vanilje stangen ind i hullet i toppen og dæk bollerne med flormelis.
- Server mens de er varme.