Flammkuchen Flirt

Flammkuchen – også kaldet tarte flambée – findes i mange varianter, men én ting er altid sikkert: disse evige favoritter er alles venner. Denne opskrift er ekstra lækker med grøntsager, timian, hvidløg og creme fraiche. Så få gang i den ovn og del dem ud!

Ingredienser

  • 1 dåse Croissants Classic
  • 125 g creme fraiche
  • 125 g kartofler
  • 125 g søde kartofler
  • 125 g roseval kartofler
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g revet moden ost

Tilberedning

Flammkuchen Flirt
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Dæk en bageplade med bagepapir.
  3. Rul dejen ud, tryk skærelinjerne mod hinanden og dæk bagepladen med dejen. Fold 1,5 cm af dejen dobbelt ved kanterne for at danne en tykkere kant.
  4. Prik huller i dejen med en gaffel.
  5. Hak hvidløget og bland det i cremefraichen. Smag til med salt og peber.
  6. Fordel creme fraichen jævnt i bunden.
  7. Pluk timian fra sine kviste og drys det i bunden (behold halvdelen af dette til pynt).
  8. Kog alle kartoflerne (uden at skralde dem).
  9. Skær dem i tynde skiver og læg dem i bunden.
  10. Fordel det revede ost over bunden.
  11. Bag flammkuchen i 25-30 minutter.
  12. Skær flammkuchen i skiver og drys med resten af timianen.