Krydrede græskartærter
Når du ser bladene falde af træerne, ved du, at det er efterår. Disse krydrede græskartærter er perfekte til denne tid på året. Danerolles Cinnamon Swirls dej sammen med græskar, valnødder og krydderier nok til at krydre den, vil fuldende din efterårsdag. Kan du allerede se bladene falde?
Ps. Denne krydret græskartærte opskrift er også lækker andre tider på året.
Ingredienser
Til 6 små kager:
- 1 dåse Danerolles Cinnamon Swirls
- 300 g græskar
- 50 g sukker
- 2 æg
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt ingefær
- ¼ tsk stødt nellike
- 1 tsk timian
- 50 g valnødder
- Olivenolie
Tilberedning
Krydrede græskartærter
Tilberedningstid: 1 time
- Forvarm ovnen til 180 °.
- Skræl græskarret og skær det i store stykker. Læg stykkerne i en gryde, drys det med lidt olivenolie og krydr moderat med salt, peber og timian. Sæt gryden i ovnen i +/- 30 minutter, indtil græskarret er meget blødt.
- Åbn dåsen med Danerolles Cinnamon Swirls og rul dejen ud. Del dejen i 6 lige store stykker.
- Tag 6 små runde bageforme og dæk dem med bagepapir. Læg de 6 stykker dej i bageformene. Læg endnu et stykke bagepapir og nogle tørrede ærter/bønner på dejen, så du kan bage dejen uden at den hæver. Sæt dejen i den forvarmede ovn i ca. 8 min.
- Mos det bagte græskar (tag et par stykker til side til afslutningen) med 2 æggeblommer, den medfølgende kanelmix, kardemomme, nelliker og ingefær.
- Pisk æggehviderne sammen med sukkeret, til det er stift. Bland forsigtigt de piskede æggehvider med græskarmosen.
- Fordel blandingen over bageformene (med dej) og stil dem i ovnen i 20 til 25 minutter.
- Hak valnødderne, og put dem med græskarstykkerne på tærterne, efter du har taget dem ud af ovnen.